SEMPOZYUM DUYURUSU

1-7 EKİM EMZİRME HAFTASI dolayısıyla Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu ve TEMAS Emzirme ve Anne Sütü Gönüllüleri Derneği ortaklaşa olarak 14 Ekim 2016’da Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Abdülkadir Noyan Salonunda saat 13.30’da “Dünya Kalkınma Hedefleri ve Emzirme” başlıklı Sempozyum düzenlemiştir. Tüm dünyada 2016 yılı için emzirme ve anne sütü alanında aynı konu tema edinilmiştir.
Sempozyumda ele alınacak konular:
Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ( DSÖ Türkiye Temsilci Dr. Pavel URSU)

Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ve emzirme, ülkemizdeki durum ve öneriler (Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dr. Nazan ÇALBAYRAM)
Emzirmenin Halk Sağlığına Etkileri nelerdir? (Prof. Dr. Türkan GÜNAY Dokuz Eylül Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı )
Ülkemizde emzirme politikaları konulu tartışma (Moderatör: Hacettepe Üniversitesi Sosyal Pediyatrist Prof. Dr. Kadriye YURDAKÖK)
Melek KILIÇ

TEMAS