DERNEK YÖNETİM KURULU

Doğanın bir mucizesi olarak ta adlandırabileceğimiz anne sütü bebek beslenmesinde tercih edilecek en doğal, en ideal ve de en güzel üründür. Ekolojiktir. Yeni doğmuş bir bebeği doğanın muhteşem ürünleri arasında belki de en güzeli olan anne sütünden mahrum etmek ona yapılabilecek en büyük haksızlıktır, saygısızlıktır.

MELEK KILIÇ (Başkan)

1974 yılı Trabzon doğumlu. Atatürk Üniversitesi Hemşirelik Bölümünde Lisans eğitimini, Türk Hava Kurumu Üniversitesi İşletme Fakültesinde Sağlık Kurumları İşletmeciliği Dalında Yüksek Lisans eğitimini tamamladı. Anne sütü ve emzirme eğitimleri de dâhil olmak üzere pek çok kurum içi ve kurum dışı faaliyetlere eğitimci olarak katıldı. Meslek hayatına 1992 yılında Zonguldak Devlet hastanesinde başlamış olup şu an Ankara’da Halk Sağlığı Kurumu, Çocuk ve Ergen Sağlığı Daire Başkanlığında Beslenme Programları Sorumlusu olarak çalışmaya devam etmektedir.

İLKAY ZENGİN (Başkan Yardımcısı)

1974 yılı Giresun doğumlu. Erzurum Atatürk Üniversitesi Hemşirelik bölümü mezunu.20 yıllık meslek hayatında çeşitli illerde, kamuda pek çok sağlık ocağı, hastane ve halk sağlığı kurumlarında çalıştı. Halen Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Müşterek Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığında çalışıyor. Anne Sütü ve Emzirme Eğitim Hemşiresi, Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Ulusal Değerlendirmecisi olup Amasya ilinde bulunduğu yıllarda Amasya ilinin Altın Bebek Dostu İl olmasında aktif görev almıştır. Evli ve 2 çocuk annesi.

SİBEL KARAGÖZ (Sayman)

1983 yılı Ankara doğumluyum. İlk, orta ve lise eğitimini Ankara da tamamladı. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu Ebelik Bölümünden 2006 yılında, lisans eğitiminde bölüm ikinciliği ile mezun oldu. Anne Sütü ve Emzirme Danışmanı ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Ulusal Değerlendirme ekibindeyim. Büyük bir keyifle Anne Sütü ve Emzirme Danışmanlığı Eğitimlerinde eğitimcilik yapıyorum. Halen Halk Sağlığı Kurumu Göç Sağılığı Hizmetleri Daire Başkanlığında çalışmaktadır.

ÜLKÜ KURTÇU (Sekreter)

1975 Kırıkkale doğumlu. İlk orta ve lise tahsilini Antalya da tamamladı. Atatürk Üniversitesi Hemşirelik lisans mezunu. Gazi Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ve Çocuk Cerrahisi bölümlerinde 15 yıl çalıştı. Anne Sütü ve Emzirme DanışmanıBebek Dostu Sağlık Kuruluşları Ulusal
Değerlendirmecisi ve eğitimcisi. 7 yıldır Gazi Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim dalı polikliniğinde görevine devam etmekte olup evli ve bir kız annesidir.

NAZLI TANTOĞLU (Üye)

1984 Tekirdağ doğumlu. İlk, orta ve lise eğitimini Tekirdağ’da tamamladı. 2005 yılında Trakya Üniversitesi Biyoloji Bölümünden mezun oldu. 2007 yılında da ÇOMÜ Eğitim Fakültesi’nde Biyoloji Öğretmenliği yüksek lisansını tamamladı. 3 yaşındaki oğlunun doğumuyla başlayan emzirmeyle olan bağını çeşitli anneden anneye destek gruplarında bilgilerini ve deneyimlerini paylaşarak kuvvetlendirmektedir. 2017 yılında derneğimizin Emzirme Danışmanlığı-Lider Anne eğitimine katılmıştır. Halen İçişleri bakanlığında görev yapmakta olup İlk Yardım Eğitmeni ve İş Güvenliği Uzmanıdır.

MELİHA BABAYİĞİT (Üye)

ŞULE ELİTAŞ (Üye)